Gastenboek

Ik vind het heel fijn dat jullie even de moeite hebben genomen ook even aan ons prachtige mannetje te denken. Dat wij dat iedere minuut, op alle uren van elke dag doen weten jullie vast wel, en dus vinden we het vooral fijn dat we nu daarbij even niet alleen zijn.

Als je een stukje verdriet wilt achterlaten hier of je wilt iets vertellen, ga gerust je gang.

Klik hier als je iets wilt schrijven


2021-12-19   Opa en Oma Hanselman
Vandaag zou jij lieve Lucas 18 jaar zijn geworden. Wat gaat de tijd snel, maar het went nooit dat jij niet meer bij ons bent. Vanmorgen zag ik een filmpje van je op facebook. Dat kwam wel even binnen. Zo lief en zo spontaan. Vandaag zouden we niet naar de dierentuin gaan maar naar de film. Jongens van 18 gaan ook naar de film. Eerst zouden we gezamenlijk lunchen met je papa en mama en je zusjes , Helaas is dit alles niet door gegaan omdat vanaf vandaag Nederland op slot zit vanwege corona. Wij vonden dat erg jammer. Want 19 december is de dag dat we samen willen zijn en herinneringen willen ophalen en daar mag eigenlijk niemand wat aan veranderen. Maar het was niet anders. Nog meer dan andere dagen hebben we aan je gedacht en aan je mama en papa en je zusjes. Kerst vieren we wel samen en dat is ook mooi en ook die dag ben je in onze gedachten erbij. Vergeten doen we je nooit .
2021-12-19   Mama
Vandaag precies 18 jaar geleden was ik de gelukkigste mens van deze wereld. Ik werd moeder van een klein wezentje en ik was op slag verliefd. Die verliefdheid is nooit overgegaan... Lucas werd een prachtig ventje. Slim, ontwapenend, grappig, serieus, lief, ondeugend, geïnteresseerd. Hij was het allemaal. Vandaag zou hij 18 jaar worden. Volwassen. Waarschijnlijk nog steeds slim, ontwapenend, grappig, serieus, lief, ondeugend, geïnteresseerd...... en zoveel meer. Nog iedere dag ben ik trots. Trots dat ik 'mama-Mireille' ben. De moeder van Lucas. Ik mis je kleine man 💔🌞
2021-11-14   Opa en Oma Hanselman
In de aanloop naar 14 november voelt het al wat onaangenaam. De nare dag komt weer dichterbij. Je denkt er over na en er komen dan vele gedachten naar voren. Wat is er veel gebeurt in het afgelopen jaar. Ook andere mensen die ons dierbaar waren zijn er niet meer. Ook die gaan we zeker missen. Maar jou :Lucas missen we natuurlijk het meest. Ook vragen wij ons af hoe je nu was geweest. Oma denkt een lieve jongen misschien al wel een vriendinnetje. We kunnen er alleen maar over denken. Lieve Lucas je blijft in onze gedachten altijd bij ons. We houden van je Lucas.
2021-07-12  

2020-12-19   Je naam.Opa en Oma Hanselman..
Vandaag is het een rare dag. We zijn thuis maar horen daar niet te zijn. Ieder jaar op 19 december gaan we samen met je papa en mama en je zusjes naar de dierentuin. Altijd een hele mooie dag om samen herinneringen te delen . Een dag waarop we nog meer dan andere dagen aan je denken. Lucas vandaag zou je 17 jaar worden. Je zou vast en zeker tegen ons gezegd hebben van "kleintjes". Omdat de dierentuin vandaag niet geopend is kunnen we er ook niet heen. Wij vinden dat heel jammer maar het is niet anders. Vandaag denken we thuis veel aan je en aan je papa en mama en je zusjes die op een dag als vandaag je extra zullen missen. We houden van je Lucas.
2019-12-19   Opa en Oma Hanselman..
Vandaag weer 19 december. De dag dat jij Lucas al 16 jaar zou worden. Zoals ieder jaar zijn we ook dit jaar samen met je mama en papa, Sophie en Emma en de andere opa en oma naar de dierentuin geweest. Ook dit jaar was dit weer mooi om samen aan jou te denken. Voor ons gevoel was je bij ons in de dierentuin. Vanavond bij de tennis heb ik ook nog verteld dat we dit ieder jaar deden en iedereen vond dit zo mooi en kostbaar. Samen met je zusjes die diverse keren duidelijk laten weten dat ze groter zijn dan oma. Oma denkt dat jij ook veel groter zou zijn geweest dan oma. De dag is weer voorbij en we gaan nu op naar de Kerst en Oud en Nieuw met en zonder jou.
2019-11-14   Mama
https://youtu.be/2Ccw1djJ_Js Voor jou lieve Lucas! Ik mis je...
2019-11-14   Mama
Typ hier je berichtje...
2019-04-07   Natascha
Als (inval)juf schuif ik van groep naar groep. En soms zit er in die groep een slimme kerel met heel veel krullen. Zo ook in mijn groep 7/8. Ook al zijn die krullen bruin...telkens moet ik aan jou denken. Een vrolijk, intelligent en enthousiast kind. Kan niet stil zitten, wil graag overal bij helpen (deels ook uit nieuwsgierigheid), ziet en hoort alles , maar is vooral ook heel lief en zorgzaam . Als ik hem zie, denk ik altijd aan jou.....mooi kereltje....
2018-12-18   Je naam...emma
lieve lucas ik mis je heel erg en ik vind het heel erg dat ik je niet heb gekend want ik weet nu niet hoe je was
2018-11-15   Opa en Oma Hanselman..
14 november is weer voorbij. Een nare dag in ons leven waar we mee moeten leven. Ik heb veel aan je gedacht gisteren. Ook heb ik je mama nog even gesproken. Voor allemaal voelt deze dag hetzelfde vervelend en verdrietig. Vandaag gaan we weer door met en zonder jou. Want vergeten zullen we je nooit. Je bent en blijft ons geweldige kleine mannetje.
2017-12-18   Sophie
Morgen ben je jarig klein mannetje: Gefeliciteerd. Toch is het niet zo'n vrolijke dag dan. Ik mis je heel erg hoor broertje!! Zal je morgen je zonnetje laten schijnen?
2017-11-14   Opa en Oma Hanselman
Het hele jaar door kom jij Lucas met de regelmaat van de klok voorbij. Het is in een gesprekje, bij het kijken van foto's of met vragen van je nichtjes. In de hal bij ons staat je foto waarbij ik elke week een bosje bloemen zet. Soms als ik weinig tijd heb haal ik ze bij de supermarkt. Ik zeg dan tegen jou "vandaag zijn ze niet zo mooi, maar je moet het ermee doen"volgende keer beter. Toen Sophie deze zomer naar het vervolg onderwijs ging denk je soms hoe zou het zijn geweest met Lucas als ........................................................... Je weet dat je dit niet moet doen. Het helpt niets en het is voor niemand goed. Dan wordt het 14 november. Alweer 11 jaar geleden maar dat voelt niet zo. In deze tijd denk ik soms nog vaker aan je mama en papa dan aan jou. Je mama en papa hebben dan weer een nare tijd. Samen met je zusjes redden ze het wel. We moeten verder en dat doen we ook. Met en zonder jou Lucas. Je blijft voor altijd in ons hart en ons hoofd.
2017-11-14   Diana
En dan is het 14 november. Die afschuwelijke 14 november. De totale paniek. Ontreddering. Hoe moet het zonder jou? Hoe? Nu zijn we 11 jaar later. Ik denk aan je rossige krullen en je bruine ogen. Krullen van je moeder, ogen van je vader. Bij je zusjes is het precies andersom. Op foto's van jaren geleden kan ik zien wie Sophie is en wie Emma. Ook al zien ze er nu anders uit, ze blijven hetzelfde. Ik probeer me voor te stellen hoe jij eruit zou zien, bijna 14 jaar oud. Dat is best lastig. Sowieso met een twinkel in je ogen en een grote grijns op je gezicht, want ondeugend was je altijd al... En in ieder geval langer dan ik, maar dat is niet zo moeilijk te bedenken ;) Lieve Lucas, ik mis je.
2017-09-25   Lotte
Mooie website en Lucas is schattig. Veel sterkte allemaal nog!!
2017-09-20   Sophie
Hoi klein mannetje, ik mis je heel erg en ik weet dat ik niet de enige ben. Ook al ben je niet hier bij mij, zit je wel in mijn hart.
2016-11-14   Opa en oma
Lieve Lucas. Vandaag is het alweer 10 jaar geleden . 10 jaar niet te geloven, het lijkt nog zo dichtbij. Heel vaak denken we nog aan je. Het is nauwelijks voor te stellen hoe je er nu uit zou zien, welke school je was gegaan en ga zo maar door. Nog meer dan andere dagen denken we vandaag aan je en aan je papa , mama en zusjes voor wie dit altijd een nare dag zal blijven. Je blijft in onze gedachten lieve Lucas.
2016-11-14   Jan
Dag Lucas, Alweer 10 jaar geleden...maar zo voelt het niet. Vandaag brandt er aan de Australiring een kaars voor jou en jij kijkt vanaf de schommel toe.
2016-11-13   Toos
Lieve Lucas, ik denk nog vaak aan je. Hoe je er nu uit zou zien, wat voor een knul je nu zou zijn, of je nog steeds mama Toos tegen me zou zeggen. Je blijft in mijn gedachten en in mijn hart, lieve krullebol!
2016-11-13   Natascha
He Lucas, ineens had ik de behoefte om weer even hier te komen kijken. Het is 10 jaar geleden en nog steeds kan ik niet geloven dat het ooit gebeurd is. Wij denken nog heel regelmatig aan jou kleine man, bij bepaalde liedjes, WNF-knuffels en jongens met een bos krullen op straat. We vergeten je nooit!
2016-09-19   Mark
Lieve Lucas, nog steeds kom je zo ineens in mn gedachten voorbij. Vanavond ook weer en dat is fijn, want zo word je niet vergeten. Dikke knuffel aan jou, je papa en mama en je zusjes.
2016-09-19   Emma
Liefe lucas ik mis je heeeeeeeeel erg ik vind het stom dat ik je nooi gekend heb en nooit gezien heb aleen ik zie je op een foto dat wel . het is 19 september ik moest opeens aan je denken ik barste in tranen uit maar gelukig had ik sophie en mama maar het enige wie ik wou zien was jij jou lucas wou ik zien je blijft altijd in mijn hart en in ons huis en als mama en papa en sophie niet aan jou denken dan ben ik er altijd nog I LOVE JOU ik mis je zoooooooo erg doei groetjes je liefe zusje emma:) :-) :-( doei I LOVE JOU nog een keer :-( :-( je bent toch wel :-) (blij) dat ik aan je denk ook al heb ik nooit gekent of gezien
2016-09-19   Emma
Typ hier je berichtje...
2016-07-03   mama
Gisteren was je kleine zusje jarig. Ze is al 8 jaar geworden. Ook heb ik de foto's boven tafel vervangen. Je zusjes zijn al zo groot. Sophie is ook net 11 geworden.... En van de meisjes vroeg of zij nu in het midden mocht hangen, maar dat plekje blijft van jou lieve Lucas. Op het schoolplein vroeg iemand me hoe het was en ik moest een beetje huilen. Natuurlijk was ik blij, Emma was jarig. En tegelijk blijf ik zo verdrietig. Verdrietig om jou mijn kleine vriendje. En op het schoolplein was het verdiet even het grootst. Omdat jij in het midden hangt met die mooie foto van een prachtig ventje van altijd bijna drie.... Tussen de nieuwe foto's van je prachtige zusjes? Ik mis je liefje!
2015-11-14   Opa en oma Hanselman.
Vandaag is het alweer 14 november. Soms denk ik zou het nog ooit weer een gewone dag worden? Ik weet nu wel zeker dat dat niet zo zal zijn. Het is alweer 9 jaar geleden en vanmorgen was ik weer heel vroeg wakker en dacht het eerst aan jou Lucas. Ook gaan we zo nog naar een begrafenis van een broer van oma. Hij is 78 jaar maar ook voor zijn kinderen en kleinkinderen zal dit een verdrietige dag blijven. En zo gaat het leven door meestal met mooie dingen en soms met nare dingen. Morgen is er weer een dag. Lucas we houden van je. We denken veel aan jou en speciaal vandaag en ook aan je papa, mama en je zusjes.
2015-10-28   Emma
ik mis lucas heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg en ik hoopte aleen dat hei er nog was. zein famielie dengt heel veel aan hem groeten emma :) :) :) ;) ;) heel veel pluzier met aan hem denken
2015-09-07   Sophie
Ik mis Lucas heel erg en ik wou dat hij nog bij ons was. Maar niet alles is mogelijk :( hij is altijd het ZONNETJE in ons huis geweest en dat zal hij ook blijven!!! Ik wou dat hij er nog was!!! I LOVE LUCAS
2015-07-23   Kim (oppas van Sophie en Emma)
Sophie heeft me net deze site laten zien, erg mooi en leuk om Lucas toch zo een beetje te leren kennen. Hij is een prachtig kereltje!
2014-11-14   Opa en oma Hanselman..
Vandaag is het 14 november. Voor de meeste mensen een dag als alle andere dagen. Voor ons niet. Het is een dag die altijd te langzaam voorbij gaat. Als ik dan deze week naar de herdenking kijk van het vliegtuigongeluk denk ik. Er zijn weer heel veel opa's en oma's, vaders, moeders waarvan het leven ook op z'n kop staat. Het leven gaat door en morgen is er weer een dag. We denken nog heel veel aan jou Lucas en natuurlijk vandaag extra en ook aan je papa, mama en je zusjes. Je was, bent en blijft onze kleine man.
2014-11-13   Gerben
Net even weer foto's van Lucas bekeken. Opmerkelijk hoe je hem zo weer zou kunnen zien lopen. Maar dat is niet zo. Sterkte morgen.
2014-11-13   kees
Mooie website, mooi mannetje is lucas... veel sterkte EN veel plezier met elkaar morgen!
2014-11-06   sophie
ik zal je nooit vergeten! ik denk aan jou en ik hou van jou !!!!!!!!!
2014-01-16   emma
jammer dat ik je nooit gekend heb. ik hou heel erg veel van jou, ik zal je nooit vergeten!! I love jou
2014-01-16   sophie
jammer dat je dood bent. ik mis je erg. heel erg en emma heeft je niet gekend.
2013-12-27   Natascha
Binnenkort is het weer Oud & Nieuw. Tien jaar geleden mochten Michiel en ik jouw allereerste oud & nieuw meebeleven. In je gehaakte dekentje lag je heerlijk bij je mama te slapen, je van de wereld om je heen nog niet echt bewust. Wat hadden we je graag als tienjarige willen zien dit Oud & Nieuw...
2013-12-19   Jan
Veel mensen om me heen zijn nu bezig met kerst, maar ik zou vandaag heel graag op je 10e verjaardag zijn geweest.
2013-12-09   Jan
Je ouders en zusjes waren net weg na een hapje samen eten. Rosa, Boris en ik hoorden op het jeugdjournaal voor het eerst over wereldlichtjesdag, de 2e zondag van december. We hebben met z'n allen op de kamer van Rosa een kaarsje voor je aangestoken.
2013-11-15   Oma.
Gisteren een extra mooi bloemetje voor jou gekocht. Veel aan je gedacht. Oma en opa missen jou nog steeds erg vaak en veel.
2013-11-15   Oma.
Gisteren een extra mooi bloemetje voor jou gekocht. Veel aan je gedacht. Oma en opa missen jou nog steeds erg vaak en veel.
2013-01-13   Natascha
Vorig weekend zijn we met de vrienden en jouw papa, mama en zusjes een weekendje weggeweest. Ik merk dat ik dan (on)bewust veel aan jou moet denken. Altijd schiet even door mijn hoofd dat onze Tom niet het oudste kind zou moeten zijn dat er bij is. En ik betrapte me er meerdere malen op dat ik n van de kinderen Lucas noemde...Je zat nog meer dan anders in mijn hoofd...Kleine krullenbol...
2012-12-20   Agnes
Denk aan jullie!! xxx
2012-12-19   Natascha
Dikke knuffel van ons allemaal!
2012-12-18   Patricia
Ik weet zeker dat heel veel mensen aan jou denken morgen, wij in ieder geval. Het zal altijd jouw dag blijven!
2012-12-14   Sophie
Lieve lucas Ik hou heel erg veel van jou Ik vind het heel erg jamer dat je doot bent
2012-12-14   Sophie
Typ hier je berichtje...
2012-12-14   Emma
Lieve lucas Ik hou van jou Emma
2012-11-15   Esther
Lieve Mireille en Ronald, beetje uit het oog, maar niet uit het hart. Ik denk nog veel aan jullie en jullie kleine man. De afgelopen dagen weer video's van Lucas bekeken op deze site. Wat blijft het toch onwerkelijk. Ik wens jullie en jullie meiden veel sterkte. Zin om binnenkort eens in Arnhem langs te komen? X Esther
2012-11-15   oma en opa
14 november is weer voorbij.Een dag die nooit meer "gewoon"is. Alweer 6 jaar missen we je kleine man. Veel hebben we gisteren aan jou en je papa en mama en zusjes gedacht. In gedachten blijf je voor altijd bij ons.
2012-11-14   Jan
Wat is dit een verdrietige dag, ondanks het mooie zonnetje. Ik kan me niet voorstellen hoe je papa en mama het verdriet dagelijks voelen en denk dan vaak aan een lied van Bram Vermeulen, genaamd Leeg. Staat helaas niet meer op YouTube. http://www.muzikum.eu/nl/123-217-21707/bram_vermeulen/leeg-songtekst.html
2012-11-14   Natascha
Ik lees net het laatste berichtje van Mireille en besef dat het waar is. Ook vandaag schijnt er een fijn warm zonnetje op deze dag, deze dag die ook mij nog steeds heel verdrietig maakt. Dag lieve Lucas, straal je stralen flink over je lieve familie die je zo moeten missen. We denken aan jullie allemaal, alle dagen, maar vandaag nog net een beetje extra....Dikke kus uit Hengelo.
2012-06-16   Oma
Afgelopen 2 weken waren opa en oma op vakantie. We wilden fietsen maar het was erg steil dus hard trappen. Vaak dacht ik aan jouw gezegde als ik naar boven trapte "honing is de beste beloning". Honing heb ik niet gehad in de vakantie maar in gedachten heb jij lieve Lucas vaak met mij mee gefietst.
2012-05-20   Jan
Je vader, moeder en zusjes hebben nu prachtig weer op de Weerribben. Ondertussen is onze Boris nu 2 jaar en 11 maanden oud...terwijl ik aan je denk, vind ik dat heel onwerkelijk
2012-04-04   Natascha
Voor een portfolio moet ik een case uitwerken rondom het overlijden van een leerling uit de groep. Het maakt me verdrietig maar ik weet ook dat het belangrijk is dat wanneer zoiets gebeurt, dat het goed opgepakt wordt door school/mijzelf. Dus lees Ik de literatuur en vind een artikel over jonge kinderen wiens broertje of zusje overleden zijn en hoe belangrijk het is voor het broertje/zusje in de groep dat ook daar op school voldoende aandacht aan wordt gegeven. Natuurlijk zit ik in no time met mijn gedachten bij jou en jouw zusjes...Dikke kus in de lucht !
2012-02-08   Mark
Gisteren uitgebreid met je moeder bijgepraat. Wat mocht je toch blij zijn met haar als mama. We vergeten je nooit mannetje.
2012-01-26   Nicole.
Hey Lucas, vandaag kregen we het kaartje van je ouders en Sophie en Emma voor Joris zijn verjaardag. 7 is hij geworden. En jij stond er met een zonnetje bij. En terecht. As always. Joris heeft maandag met niezen zijn eerste voortand verloren. Jij had er al een hele rij gehad tegen deze tijd. Met je 8 jaren. Op mijn werk heb ik nu te maken met ernstig zieke kinderen en hun ouders en broetjes en zusjes die afscheid moeten nemen. Ik denk veel aan jullie en kan de mensen (een beetje) helpen, ook dankzij alles wat ik vanaf een bescheiden zijlijn heb meegemaakt met je ouders. Heel veel liefs, Nicole
2011-12-19   Patricia
En of we vandaag aan jou denken. En niet alleen vandaag hoor... er zijn zoveel momenten dat je in onze gedachten voorbij komt. Een extra dikke knuffel speciaal vandaag aan je papa, mama en zusjes
2011-12-19   Natascha
Ik zoek in de boekenkast naar een kinderboek en vindt een gedichtenboekje die ik van mijn mama heb gekregen toen Tom net geboren was. Ik stoot een muziekdoosje aan en het begint spontaan te spelen. Ik moet huilen, huilen om mijn mama, maar daarna ook om jouw mama, lieve Lucas, omdat ze jou moet missen...Denk aan je kleine man !
2011-11-15   oma en opa
Vandaag is gelukkig 14 november weer voorbij. Het is alweer 5 jaar geleden dat we jou moeten missen. Nog veel meer dan andere dagen hebben we gisteren aan jou gedacht. We houden voor altijd van onze kleine krullebol.
2011-11-14   Erwin en Monique
14 november, voor jullie altijd weer een zure en heel verdrietige dag. Bij ons branden vanavond de kaarsjes voor jullie krullebol. liefs!
2011-11-14   Natascha
Lieve Lucas, telkens als ik je foto op de site weer zie bedenk ik me hoe je er nu uit zou hebben gezien. Een ondernemende stoere kerel van bijna 8 (met woeste krullen ?). Toen we laatst met alle vrienden een weekendje weg waren vond ik het zo confronterend dat Tom de oudste van het hele stel is, dat hoor jij te zijn ! Ik blijf het zo oneerlijk vinden dat een klein mannetje als jij ons moest verlaten. Lieve Mireille, Ronald, Sophie en Emma, veel sterkte deze dag, we denken aan jullie ! Liefs ook namens de jongens, Natascha
2011-11-14   Natascha
Lieve Lucas, telkens als ik je foto op de site weer zie bedenk ik me hoe je er nu uit zou hebben gezien. Een ondernemende stoere kerel van bijna 8 (met woeste krullen ?). Toen we laatst met alle vrienden een weekendje weg waren vond ik het zo confronterend dat Tom de oudste van het hele stel is, dat hoor jij te zijn ! Ik blijf het zo oneerlijk vinden dat een klein mannetje als jij ons moest verlaten. Lieve Mireille, Ronald, Sophie en Emma, veel sterkte deze dag, we denken aan jullie ! Liefs ook namens de jongens, Natascha
2011-08-22   Patricia
Lieve Lucas, Alex nadert alweer jouw leeftijd wat de realiteit nog concreter maakt en het besef hoe groot het gemis is. Alex slaapt met 'bloem' in bed (zoeen als op jullie kast) en daarmee ben je er toch altijd een beetje bij. Dikke X.
2011-06-27   oma
Gisteren waren we op de verjaardag van Sophie. Sophie was bellen aan het blazen en ze zei toen tegen mij dat ze een bel heel hoog ging blazen voor jou, Lucas. Ik heb haar gezegd dat dat heel erg lief was van haar, en dat jij zo ook wist dat Sophie een feestje had. Ik werd daar wel blij om. Lucas we missen je.
2011-01-13   Elisabeth
Een kennis waarvan het dochtertje is overleden schreef laatst, Een broek slijt, niet je verdriet om je overleden kind. Een broek geef je een plaatsje in de kast ... Niet dit enorme verdriet. Ze heeft gelijk ... Heel veel sterkte
2010-12-19  
Lucas natuurlijk mis ik je nog steeds. Kus en knuffel van Agnes
2010-11-14   Erwin en Monique
Altijd een beetje een grauwe dag, 14 november, wat voor weer het ook is. Veel gedacht aan jullie daar op Texel en aan jullie kleine man.
2010-11-14   Toos
Lief klein mannetje, ik denk nog vaak aan je, vandaag wat meer dan anders. Ik heb nog even door de foto's op de website gebladerd, maar merk dat ik die foto's niet nodig heb omdat je in mijn gedachten nog precies zo bent als op de foto's van 4,5 jaar geleden. Zo lang geleden, maar toch nog zo dichtbij. Voor altijd een klein mannetje, daar word ik verdrietig van.
2010-11-14   Oma en Opa
Vreugde en verdriet.Op 5november is Elie geboren, onze vijfde kleindochter.Erg blij en gelukkig zijn we daarmee.Dan nadert 14 november. De dag dat wij jou Lucas moesten missen. 4 Jaar is het nu alweer geleden, maar het went nooit. Dit is zo'n dag die maar snel voorbij moet gaan. Ons mannetje blijf je voor altijd.
2010-11-13   Jan
Lieve Lucas, Het gezin waar jij toe behoort verblijft dit weekend op een eiland. Jouw vader heeft op vrijdagavond een groepje met leuke en enthousiaste kinderen die hij tafeltennisles en -plezier geeft. Het zijn kinderen vanaf groep 5 van de basisschool. Toen ik hem gisteren verving, moest ik er vaak aan denken dat jij nu al in groep 4 zou moeten zitten.
2010-08-06   nicole
Een paar jaar geleden dacht ik, ik zal hier blijven schrijven. Toch niet gedaan. Gelukkig zegt dat niets over of we wel of niet aan jullie denken. Lieve Lucas, wat ben je toch een cool ventje. We zullen extra hard voor je spelen in de speeltuin op je vader z'n verjaardag.
2010-07-19   Esther
Dacht ineens hoe zou het met de website van het kleine mannetje zijn. Ik hoop dat het goed met jullie gaat. Liefs van mij.
2010-04-27   oma
Lucas Vanavond keek ik zoals zo vaak op de site die je papa voor jou heeft gemaakt.Ik denk dan terug aan de tijd die we samen mochten zijn en samen genoten hebben.Ik kijk graag naar je foto's en lees dan de vergeetmanietjes nog eens weer.Lucas je blijft ons lieve mannetje.
2010-01-09   Tanja
Hier word ik echt stil van......
2009-12-20   Agnes
He Lucas, natuurlijk dacht ik gisteren ook weer aan je, je geboortedag. Je zou al weer 6 jaar zijn geworden. Ik zie nog vaak je glimlach, maar toen was je nog geen 3, hoe zou je nu zijn geweest!! Kon ik je nog maar zien, al was het maar voor even. Liefs Agnes
2009-11-17   Natascha
Soms denken we dat Tom je een beetje aan het vergeten is Lucas (hij was ook nog zo klein), maar dan blijkt uit een kleutergesprekje tussen Tom en je zusje dat hij echt nog wel weet dat zij een groter broertje had. Op z\'n kleuters wordt in dit gesprek heel bot besproken dat dat broertje Lucas was en dat hij dood is. Dood. Ik weet dat het waar is, maar zelfs na drie jaar kan ik het amper bevatten dat zoiets zomaar kan gebeuren. Vind jullie zo dapper, stoer & sterk maar ook zo kwetsbaar...Lieve Lucas, zorg je, van waar jij ook bent, goed voor je mama, papa en je zusjes ?
2009-11-14   Elisabeth
de dag is bijna voorbij .. jullie verdriet nooit. Een dag die nooit meer 'gewoon' 14 november zal zijn .. 14 november altijd de dag dat jullie kleine mooie dappere manneke jullie heeft moeten verlaten. Heel heel veel sterkte en kracht ... voor nu maar ook voor de toekomst
2009-11-14   Martijn en Diana
Jeetje... alweer 3 jaar geleden dat we afscheid van je moesten nemen Lucas... Raar is, dat het helemaal niet zo lang geleden lijkt. We zien je nog zo lopen. Intussen is Emma bij jullie gekomen, Alex bij Hugo en Patries, en Liam bij ons. Zij zullen jou wel leren kennen (uit verhalen van ons), maar jij hen niet verdorie.... Liefs van ons.
2009-11-14   Opa en oma
Vandaag 14 november alweer 3 jaar geleden dat ons allerliefste mannetje bij ons weg is genomen.Deze dag moet maar weer snel voorbij gaan.Wij genieten elke dag van onze 4 prachtige kleindochters maar Lucas had hier als grote broer en neef bij moeten zijn.Het is niet anders. Lucas opa en oma vergeten je nooit en Mireille en Ronald jullie kunnen altijd op ons rekenen.
2009-07-12   Elisabeth
Ik duim met jullie mee dat het een ontsteking in Sophie haar knie is die snel verdwijnt.
2009-04-29   Opa en oma
Lieve Lucas A.s.zaterdag is het een heel bijzondere dag voor opa en oma. We zijn dan 40 jaar getrouwd. Kinderen weten niet wat dat betekent maar dat is ook niet nodig. In de aanloop naar deze dag en de voorbereidingen voor deze dag hebben we nog meer en vaker dan anders aan je gedacht. Het is nog steeds erg moeilijk te accepteren dat jij er niet bij bent zaterdag. Wij moeten hiermee verder. A.s. zaterdag gaan we toch deze bijzondere dag vieren samen met je mama en papa,Udo en Lisette, Sophie, Reesa en Emma en andere mensen die belangrijk zijn in ons leven. Uiteraard hopen wij dat het een gezellige dag wordt en jij bent erbij in de gedachten en in de harten van vele mensen die aanwezig zullen zijn. Lucas opa en oma houden heel veel van jou.
2009-02-25   Esther
Lieve ex ;-) collega, wat heb ik een lieve kaart van je gekregen! Ook al was de sfeer niet je van het, ik vond het super dat je de moeite hebt genomen met je zere pootje bij mijn afscheid te zijn. We houden vast contact. Ik wens jou en je gezin heel veel sterkte / succes met alles. Dat het zonnetje veel mag schijnen!! Liefs
2009-02-20   Dineke
Hoi Lucas, ik wilde even een berichtje achterlaten voor je zielige mama die gevallen is met skien. Daardoor zijn er voor haar extra emoties gekomen, had heel begrijpelijk veel verdriet en is ze met haar gedachten wel weer heeeeeeeel dicht bij jou geweest wat voor jou natuurlijk fijn is. We hopen dat mama gauw weer op de been is en dat papa en sophie ook weer veilig zijn thuisgekomen. Groetjes van ons uit Apeldoorn.
2009-02-05   Oma
Lieve Lucas. Deze week waren we weer in Amersfoort.Terwijl we met Sophie aan het spelen waren had ze het de hele tijd over \"mijn broer\" Ze zei :Lucas deed altijd lopen,lopen,stop en ik doe rennen,rennen,spring. Later ging ik met Emma en Sophie naar de brievenbus. Ineens zei Sophie: Oma zullen wij ook lopen,lopen,stop doen net als Lucas. Dat deden we natuurlijk. Ik vind het zo bijzonder dat Sophie zoveel over je praat. Op haar manier is ze zo dol op je en mist je net als wij allemaal.
2008-12-21   Opa.
Lieve Lucas. Vrijdag was jou verjaardag,een bijzondere dag voor ons.Iedereen denkt dan toch speciaal terug aan dingen en dagen met jou. Zo liepen we vrijdag in de dierentuin en dan kom je bij de leeuwen. Al heel vroeg kon je zeggen hoe de leeuw gromde (met beide handjes naast je hoofd en dan WAAAAAAA) of bij de olifanten daarvan hadden wij je geleerd wat die deden( met je arm vooruit en dan zo hard je kon TARATARATA). Maar ook dat Oma zo'n mooie trui voor jou heeft gebreid in het rood met een hele grote grijze olifant erop.Of bij de tijgers waarover Michiel zo'n mooi gedicht heeft gemaakt. Ook dacht ik aan jou samen met mij in de draaimolen. De dierentuin een plek waar jij heel graag naartoe ging. Nu waren Sophie en Emma erbij. Sophie die de dierentuin veel minder leuk vind en Emma die nu alleen nog maar geniet van lekker veel aandacht.
2008-12-19   Je naam...
He Lucas, ik denk nog vaak aan je en speciaal op deze dag. Je geboortedag, vandaag zou je al weer 5 zijn geworden. Ik vind het nog steeds moeilijk om dingen naar jou te schrijven, ik wilde het zo graag tegen je zeggen en over je krullen aaien. Je bent en blijft ook mijn Lucas!! Agnes
2008-12-19   Jan, Nancy & Rosa
Lieve Lucas, Vandaag zou je alweer 5 jaar geworden zijn, wat een leeftijd en een grote knul horen daar bij. We zijn nu niet zo dicht in de buurt van Memphis, maar wat is dichtbij en wat is veraf? In onze herinnering blijf je dicht bij ons.
2008-12-15   Mark
Lieve Lucas, gisteren waren we op bezoek bij jouw ouders en je zusjes. Toen we bij de voordeur stonden moest ik terugdenken aan de keren dat jij de voordeur voor mij opendeed en met een heeeel vrolijk en toch een beetje verlegen gezicht zei dat ik binnen mocht komen. Nu deed Sophie de deur op dezelfde manier open. Ik schoot daar een beetje vol van. Het was erg gezellig en we hebben genoten van Sophie en Emma, wat doen ze het goed! Ik zag je zo voor me staan als trotse grote broer. Als wonderen zouden bestaan....
2008-11-21  
Nog meer dan de 14e heb ik moeite met de 11e, de dag voor Marcs verjaardag. Dat was de laatste keer dat we jullie samen zagen. Zo gewoon als het hoort te zijn, op de stoep en daarna mee-eten. Nog steeds een bizar gegeven dat we drie dagen later het telefoontje kregen. We waren vorige week met je ouders en zusjes in Bruinisse. In een door Prenatal en Philips gesponsord huis. Ik heb een hekel aan Prenatal. Maar het effect op kinderen was direct merkbaar. Dikke lol in de speelkamer. Je had die, en het jungle-stapelbed vast prachtig gevonden, of misschien de mega-flatscreen of liever met je vader in de sauna gezeten. Ik weet het niet, en dat is het hem nou juist. Konden we maar even toveren.
2008-11-14   Monique
Wij denken aan jullie. Kusje van Nander,Tara en Monique
2008-11-14   Rosa
Hallo Lucas, Ik vond je optreden met papa op de bank erg leuk. Liefs van mijn ouders en kus van mij
2008-11-14   Esther
Alweer / nog maar twee jaar geleden vandaag! Denk aan jullie! Liefs Esther
2008-11-14   Toos
Al weer 2 jaar geleden, maar Lucas is nog zo dichtbij. Voorgoed in onze gedachten als dat kleine mannetje. Deze dagen denk ik nog wat meer aan jullie dan anders.
2008-11-14   Natascha
We zijn in gedachten bij jullie !
2008-11-14   oma en opa
Vandaag 14 november 2008. Wat doe je zo'n dag.We hebben maar besloten te proberen "gewoon"onze dingen te doen die we anders ook doen. Dit lukt niet zo best moet ik zeggen. Deze dag moet maar snel voorbij gaan.Deze meest gruwelijke dag uit ons leven willen we het liefst overslaan maar ook dat kan niet.Wat moet ik verder zeggen. We missen onze kleine man nog elke dag.En Mireille en Ronald jullie kunnen altijd op ons rekenen.
2008-11-12   marga
Ik onkom er niet aan, deze dagen denk ik aan Lucas en aan jullie. Heb nogeens de site en het gastenboek ingezien. Het ontroerd me. Wat mooi dat Lucas in zoveel harten woont en je elke keer weer laat zien dat hij er is, in welke vorm dan ook. Zelf schiet Lucas vaak door mijn hoofd wanneer ik kaartjes van zonnebloemen en met vergeet-me-nietjes zie. Mireille en Ronald , ik wil jullie sterkte wensen de komende tijd, bij Lucas sterfdag, zijn verjaardag en de komende feestdagen.Aanstaande vrijdag zal ik een kaarsje voor hem en jullie opsteken en even bij hem stil staan.
2008-11-11   Sjoukje
Het was fijn jullie weer te zien en ook gezellig hoor! Wat betreft het bedanken van iedereen, las ik laatst een treffend citaat uit het boek van Karin Kuiper die mensen wil bedanken die haar gesteund hebben na het overlijden van haar man. Als volgt:'Op een dag besef je dat je deze mensen nooit met gelijke munt kunt terugbetalen, nooit met gelijke munt wilt terugbetalen. Want dat zou betekenen dat ze jouw eigen verlies moeten lijden, en dat wens je niemand toe..' Ik ben het helemaal met haar eens. Maar als de rouwauto met een lege tank staat (wat een nachtmerrie) jullie telefoonnummer staat in mijn mobiel! Lieve groet van Sjoukje.
2008-09-30   Elisabeth
Al een tijd volg ik jullie \'verhaal\' en leven op de site van Lucas. Ik ken jullie verder niet ... maar wat een inmens verdriet ... zo enorm en zo voelbaar. De kleine Sophie die op haar manier met het enorme verlies omgaat. Ik hoop dat je een manier vind om aan Sophie te vertellen waar Lucas is ... En de kleine Emma ... een zonnestraaltje in huis. Geweldige mooie foto .. de twee meiden op het kussen, heerlijk. En Lucas met zijn krullen ... wat een enorm mooi kind ! Groetjes Elisabeth (uit Friesland)
2008-09-04   Natascha
Opeens ben je er weer...alsof er niets is gebeurd spat je van mijn beeldscherm af: november 2006, jij samen met Tom op de wip. Tom nog zo klein, net een jaar, en jij precies zoals ik je me herinner. Tom is inmiddels een echte kleuter geworden...We hadden je zo graag ook zien opgroeien Lucas !
2008-08-18   Silvia Philips
Van harte gefeliciteerd met jullie dochter!! Groeten, Silvia
2008-07-22   Oma.
Afgelopen zondag zijn we weer even naar Amersfoort geweest. De vorderingen van Emma willen we natuurlijk ook nauwkeurig volgen. Een wolk van een meisje dat zich zo te zien helemaal thuis voelt bij haar mama papa en haar grote zus . Wij genieten iedere keer weer om dit allemaal te zien. We zijn ook blij dat het goed gaat met Mireille en Ronald. Lucas missen we we allemaal verschrikkelijk maar in onze gedachten en door de gesprekken over hem blijft hij heel dicht bij ons. Wij beseffen steeds weer dat we rijk zijn met onze 4 prachtige kleinkinderen.
2008-07-08   Giulia
Dag klein mannetje. Vandaag moet ik de hele tijd aan je denken. Ik ken je niet en jij mij ook niet. Toch heb ik al prachtige foto's van je gezien en mooie verhalen over je gehoord. Binnenkort hoop ik je beide zusjes te ontmoeten. Ik weet zeker dat jij als grote broer voor altijd over hen waakt. Liefs Giulia
2008-07-06   Angela
lief engeltje lucas, je hebt een baby zusje gekregen! Ik zie er naar uit om naar jouw papa, mama, Sophie en Emma te gaan. Ik kan het mis hebben maar volgens mij lijkt Emma op jouw papa. Pien is jouw koosnaampje toen je bij mama in de buik zat. Emma Pien is een naam om trots op te zijn! lieve groet en een kus
2008-07-02   Esther Terveer
HOERA!! Toen ik vanmorgen op kantoor kwam na twee dagen vrij geweest te zijn, ben ik direct naar www.kleinmannetje.nl gegaan om te kijken of daar toevallig al nieuws was te vinden..(tja, je bent nieuwsgierig of je bent het niet)...en ja hoor, een foto van Emma, fantastisch!! Gefeliciteerd en wat een leuke naam. Ik hoop dat alles goed gegaan is en kom graag snel bij jullie langs. Dikke knuffel;-)) Esther
2008-07-02   Dineke
Hoera een zusje erbij, met een hele mooie naam, Emma! Met deze wonderlijke, blije gebeurtenis ook een moment van verdriet dat je nooit met je kleine zusje zult kunnen spelen. Maar weet zeker dat papa, mama en Sophie haar alles over jou zullen vertellen en dat je een plekje in haar hart gaat krijgen, net als zij bij jou! Liefs, Dineke
2008-06-02   oma.
Vorige week was ik een paar dagen in Amersfoort. Wat dingetjes gedaan en verder samen met Mireille nog een heel klein beetje gewinkeld. Leuk met Sophie gespeeld. Wat heel duidelijk voor mij was dat Sophie heel veel over Lucas praat. Ze pakt de foto en zegt "mijn Lucasje" Ook wist Sophie al dat Lucas naast de L van Lucas ook de u van Udo in zijn naam heeft.Dat is erg knap. Nu is het wachten op de baby. Een spannende tijd voor ons allemaal maar wel het meest voor Mireille en Ronald. Lucas blijft ons aller kleine mannetje dat is zeker.Ik mis je nog iedere dag en het meest natuurlijk als ik een paar dagen bij jullie ben.
2008-05-18   mama
Van de week heb ik afgemaakt waar ik al een hele tijd tegen aan liep te hikken: het inplakken van alle lieve kaarten die we de afgelopen anderhalf jaar hebben gekregen. Ik vond ook nog een kaart van mama-Toos. Ze had een tekst gevonden van een liedje wat ze mooi vond voor het boek van Lucas. Inmiddels hebben we net gehoord dat Annebet het boek voor Lucas af heeft gemaakt, dus heb ik besloten om hieronder de tekst te zetten:

Je bent het liefste wat me overkomen kon.
Een engeltje, een straaltje van de zon.
En als ik zeggen zou...
hoeveel ik van je hou....
Dan zei ik meer dan ik ooit zeggen kon.
Een engeltje, een straaltje van de zon.
Het liefste wat me overkomen kon.
2008-05-12   Nancy
Woensdag 7 mei kwam Sophie samen met Ronald bij ons schommelen. Ik zette Rosa bij Sophie in het schuitje. Sophie vondt dit helemaal niet leuk: Rosa moest eruit, want nu mocht ze niet hard! Net zoals Lucas riep in het eerste jaar dat wij hier woonde als Sophie bij hem in het schuitje werd gezet ....
2008-04-15   Monique
F had een klein geel plastic sterretje in haar hand. Ze zei: Lucas is niet bij dit sterretje. (oh,waar dan?) Lucas is bij de kleine sterretjes! Haar eigen wijsheid want wij hebben het niet over sterretjes. Lucas speelt trouwens nog af en toe bij ons. Hiervan getuigen diverse speelgoedjes die spontaan aan gaan. Ook nieuw speelgoed.Bij ons is dit ingeburgerd als het Lucas-effect.
2008-04-12   mama
Vandaag was Tom op jouw oude kamer en bewonderde de nieuwe foto's aan de muur. Tom zag je zitten in een hele gave auto. Ik vertelde hem dat het een echte brandweerauto was waar jij in zat. Ik wilde Tom laten weten dat ik iemand ken bij de brandweer en Tom riep toen direct uit: Ik ook! Lucas!
2008-03-20   Marc
Vandaag I love you gehoord op de radio. Vond het mooi, moest geljk denken aan jou en aan de dag dat jij het tien, twintig of waarschijnlijk vijftig keer wilde horen. Kon me het toen niet voorstellen, maar zou het nu wel honderd keer willen horen.
2008-03-01   Nicole
Vandaag moest ik weer in het bijzonder aan jullie denken. We gingen kraamschudden, bij mensen die een derde kindje hadden gekregen. Het ging over hoe de twee oudsten met hun nieuwe zusje om gingen en hoe verschillend dat was. Over de drie bevallingen en de drie kraamperiodes. Twee fotoalbums op tafel en een eerste polaroid. Ik probeer het prachtig te vinden maar dat lukt niet helemaal.
2008-02-06   mama
Dag lief mooi mannetje, Ik wil je even vertellen dat papa en ik vrijdag je kamer gaan verven. Ik krijg er nu al pijn van in mijn buik omdat Sophie straks gaat verhuizen naar jouw kamer. Het smurfblauw gaan we vervangen door framboosrood en het groen blijft. Ik zal ervoor zorgen dat jouw zonnetje ook een mooi plekje krijgt op Sophie\'s nieuwe kamer, zodat het toch voor altijd ook jouw kamer blijft! Je nieuwe broertje of zusje gaat dan slapen in Sophie\'s kamer. Maar ook deze baby zal weten dat jij z\'n grote broer bent! Ik mis je heel erg!
2008-01-21   Lisette
He mannetje, Gisteren hebben we de verjaardag van je oma gevierd. Sophie en Reesa kunnen het samen erg goed vinden. Juist op dit soort momenten realiseer ik me, dat jij daar ook bij had moeten zijn en dat jullie met z\'n 3-en zouden moeten spelen. Maar helaas..... Reesa zou echt gek op je zijn geweest met je sociale en humorvolle karakter. Ze kent je in ieder geval van de foto\'s en als ze iets ouder is ook vast van de verhalen. Dikke knuffel van ons allemaal.
2007-12-20   Opa en oma
Vandaag 19 december 2007. Vandaag 19 december iedereen weet dat dit de verjaardag van Lucas is. We gingen samen met je papa en mama en Sophie en al die andere lieve mensen zoals mama Toos,Michel en Natascha Tom en Ben naar de dierentuin. Samen hebben we aan je gedacht lieve Lucas. Iedereen op zijn eigen manier. Het was goed om deze dag samen te zijn met al die mensen die elke dag aan je denken en je verschrikkelijk missen. We moeten verder zonder jou lieve Lucas en dat doet zeer Ook waren er nog vele andere mensen die gewoon deze dag moesten werken maar "s avonds toch even bij je papa en mama langs gingen om te laten weten dat ze deze dag altijd een bijzondere dag zullen vinden. Lucas we houden van je .
2007-12-05   Opa en oma
Weekend eind november. Afgelopen weeekend zijn we naar Julianadorp geweest. Dit had opa gekregen met zijn 65e verjaardag. Het weer onstuimig en wel slecht te noemen. We hebben ondanks dat het weer niet echt meewerkte een geweldig weekend gehad.Pasja de grote hond van Udo was erbij en Sophie kon zelfs goed met hem omgaan,dat was wel leuk omt te zien omdat Sophie zo'n afkeer heeft aan honden. Reesa en Sophie hebben geweldig gespeeld en we hebben geregeld gezwommen. Lucas het was een mooi weekend Iedereen had je in gedachten. Zo'n weekend is altijd leuk maar een ding is zeker je hebt in alles met ons meegedaan. Lucas wij houden ontzettend veel van jou en dat zal altijd zo blijven.
2007-11-14   Yvon
Dag lieve Lucas, een klein berichtje van mij om je te laten weten dat ik, vandaag in het bijzonder, aan je denk, dat je een hele mooie website hebt en dat ik daar heel verdrietig van word. Je bent een verdraaid mooi mannetje op de fotos. Dikke hug voor je zusje, vader en moeder. Dag..
2007-11-14   Mark
lieve lucas, vandaag is het alweer een jaar geleden dat we het verschrikkelijke nieuws te horen kregen. Wat gaat de tijd snel....ik denk nog vaak aan je, en aan jouw familie. Ook al maakt het niet uit, een dag, een maand of een jaar....het verdriet zal er niet minder om worden. Dikke knuffel van Mark en Pascal
2007-11-12   Monique
Lieve Lucas, nog maar een paar dagen en dan is het alweer een jaar geleden dat jij totaal onverwacht bent weggenomen bij jouw papa, mama en Sophie. Niemand kan het begrijpen waarom het zo moest zijn. Wij denken nog heel vaak aan jou en natuurlijk aan jouw papa, mama en sophie. Een dikke kus en een knuffel van Nander, Tara en Monique.
2007-11-01   Michiel
Lieve Lucas, vandaag heb ik veel aan je gedacht. Je flitst sowieso wel op onverwachte momenten door mijn hoofd, maar vandaag ontdekte ik dat ik nog net zo verdietig ben als vorig jaar november. Verdrietig omdat je er niet meer bent, verdrietig omdat we niet zien hoe je verder groeit, en verdrietig omdat je vader en moeder zo verschrikkelijk verdrietig zijn. Kon ik nog maar een keertje door je gekieteld worden, of je optillen tot je met je krullen het plafond raakt. Ik weet nu weer hoeveel ik je mis.
2007-10-22   Janin
Ik zat aan jullie te denken.. Ik wil jullie allemaal even een grote knuffel geven en een kleine kriebel
2007-10-18   Agnes
Lieve Lucas, bijna een jaar later en ik mis je nog verschrikkelijk. Ik probeer af en toe bij je ouders langs te gaan om ze te steunen en daar mis ik natuurlijk ook enorm dat je daar niet rondhuppelt. Kusjes
2007-10-14   marga
lieve lucas ik dacht vanmiddag even aan jou, je ouders , je zusje en je opa en oma. Het is bijna een jaar geleden dat jij ziek werd en abrupt werd weggenomen. Dus wou ik even bij jou op bezoek. Ze doen het goed hoor jou familie. Het zijn echte kanjers. Onlangs hebben we een feestje van je opa gehad. Jou zusje al een hele meid en je opa liepen achter elkaar aan te rennen en hadden de grootste lol met elkaar. Jij had hier ook vast aan meegedaan en genoten. Lieve Lucs, ik wil alle mensen die heel dicht bij je staan sterkte wensen de komende tijd.
2007-10-12   Nancy
Lieve jongen, Ik ben afgelopen donderdag nog even bij je ouders en zusje langs gelopen. Sophie is helemaal gek op Rosa en blijft haar maar knuffelen en neusjes geven. Rosa vindt Sophie helemaal geweldig en blijft maar naar haar kijken en lachen. Op die momenten mis ik jouw lach enorm...
2007-10-12   Oma
Lieve Lucas. Vandaag hebben wij weer een dagje op je zusje gepast.Het was erg gezellig. Vanmorgen zat Sophie een broodje te eten en keek naar je foto. Ze zei Sophie is het zusje van Lucas en Lucas is mijn broer.Op zo\'n moment weet ik dat Sophie net als wij allemaal ons kleine mannetje nooit vergeten.
2007-09-25   Karin
Hey lieve Lucas, het gaat weer regenen hier...herfst... zal niet makkelijk zijn voor jouw papa en mama. Herfst in nederland was al nooit zo\'n vrolijke bedoening maar nu wordt het soms wel heel donker. Gelukkig ben jij hun zonnestraaltje die hoe dan ook toch altijd doorschijnt. Herfst, winter, lente en zomer. Maar toch... Ik wil je papa en mama even laten weten dat ik aan ze denk. Karin
2007-09-23   Esther
Gewoon even een klein berichtje van mij om jullie te laten weten dat ik veel aan jullie denk en we je missen op kantoor. Take care x
2007-09-21   angela
dag lievi, ik zag een donkerblond ventje met jouw krullen en jouw bruine ogen en ik schrok. Ik heb hem in een reactie een geknuffeltje gegeven. Niet alles is in woorden te vangen een glimp een moment waardoor ik vaak aan je denk.
2007-09-11   Els
Rudy,Yonna en ik zijn afgelopen zondag bij jouw papa en mama gaan eten. Je moeder had heerlijk gekookt. Toen we naar jullie huis reden vroeg Rudy mij of ik nog wist op welk nummer we moesten zijn. Ik was het nummer vergeten maar zei: " dat is niet erg want Lucas wijst ons wel de weg want zijn zonnetje hangt bij de deur en dus vinden we het wel". Jij was een groot deel van de avond erbij in mijn gedachten.
2007-09-03   Oma
Lieve Lucas. Gisteren is opa 65 jaar geworden. Vandaag was het feestje.Vanmorgen al vroeg gingen we ontbijten en kreeg opa prachtige cadeautje\'s. Ook een hele mooie foto van Reesa en Sophie.Oma zag de tranen in de ogen bij opa.Oma weet wel waarom.Hij vond de foto prachtig en is heel erg dol op Sophie en Reesa, maar op dat moment miste opa zijn kleine lieve man. Verder vanmiddag was het feestje met heel mensen en ook vriendjes van jou lieve Lucas. Wij hebben genoten en opa ook dat weet ik zeker,maar wij hebben je vandaag wel weer ontzettend gemist.
2007-09-02   mama
Dag lief mannetje. Vandaag hebben we de 65e verjaardag van opa Hanselman gevierd. Sophie rende heel hard en heel lang door de zaal. Eigenlijk denk ik dat ze voor twee rende. Voor jou en voor haarzelf! Sophietje heeft het nog vaak over jou. Ze weet welke letter van jou is en dat jij haar broer bent. Ze zegt steeds broertje, dus een keertje gaan we haar nog wel uitleggen dat jij toch echt haar grote broer bent. Hou van jou, kleine man!
2007-08-24   Monique Eeftink
Lieve Lucas, Ook wij hopen dat het de tijd zal zijn die de pijn en het verdriet kan verzachten. Jouw papa en mama zijn super sterk en gaan op hun manier om met het gemis van jou. Ook wij zouden veel voor hun willen doen maar toch moeten ze het zelf doen en dat willen ze ook graag. Ik ben er zeker van dat ze dat ook uiteindelijk wel gaat lukken ook al zal dat nog een hele lange weg zijn. Wij denken nog vaak aan jou en natuurlijk aan jouw papa en mama en Sophie. Groetjes Nander, Tara en Monique
2007-08-22   opa en oma.
Vakantie. Lieve Lucas. De vakantie is voor de meeste mensen weer voorbij en bijna iedereen is weer aan het werk.Ook oma en opa. Veel mensen hebben zo hun best gedaan om de vakantie voor je papa en mama ondanks alles te doen slagen. Wij zijn ook een dagje op de camping geweest erg leuk. Ook gebeurt er vanalles tijdens zo\'n vakantie. Als wij dan het berichtje van Rosa lezen denken we:\"Verdorie wat hadden wij dat ook graag gezien die twee samen in de schommel.\"Bij het lezen van het verhaaltje van Jan en Nancy zijn we ook wel erg trots op je papa en mama,dat ze ondanks hun eigen verdriet er toch kunnen zijn voor anderen als die dat nodig hebben. Erg verdrietig word ik bij het verhaaltje van de dansende Sophie op de camping en het gemis van jou lieve Lucas. Sommige mensen zeggen het en anderen denken het waarschijnlijk. \"Het leven gaat door\". Dit weten wij ook wel maar het zal nooit meer hetzelfde zijn. Gisteren was je papa jarig maar hij kon het niet vieren. Wij begrijpen dat. Wij zouden ook zo graag zoveel meer willen doen voor je papa en mama maar dat is niet mogelijk. We gaan geregeld naar Amersfoort ,om te genieten van Sophie en je papa en mama te steunen. Volgens ons is er niemand die de pijn, het verdriet en het gemis enigszins kan verzachten. Misschien ........... de tijd. We missen je.
2007-08-21   Jan
Lieve jongen, Je vader is vandaag 37 jaar geworden en ik weet dat hij onvoorstelbaar verdrietig is dat jij dat niet met hem kunt vieren en dat niemand daar iets aan kan doen. Ik zal niet vergeten hoe trots jullie op elkaar waren.
2007-08-01   Natascha
Lieve Lucas, we zetten zonnetjes op t-shirts en vertellen over sterretjes, maar we weten allemaal dat er maar n plaats is waar jij echt nog bent en dat is in het hart van iedereen die van je houdt. Jochie, we missen je maar vergeten doen we je nooit !
2007-07-22   Rosa
Lieve Lucas, Ik ben het dochtertje van Rooie Jan en Nancy Blauw. Mijn ouders hebben me nu al heel veel over je verteld. Ik had graag een keertje met je geschommeld in het schuitje in onze tuin of een met het sesamstraat alfabet gespeeld achter jullie computer. Het cadeau dat ik van je gekregen heb, zal een mooie plek krijgen in mijn kamertje. Ik ga veel met Sophie spelen als ik iets groter ben en ze mij ziet staan. Kusjes, Rosa
2007-07-22   Jan & Nancy
Afgelopen woensdag zijn we de trotste ouders geworden van ons mooie dochtertje Rosa. Toen je in november overleed, was ze er stiekem ook al, maar dat hadden we nog niemand verteld. Het verdriet van het verlies van Lucas en de vreugde over de komst van Rosa zijn de afgelopen acht maanden met elkaar verstrengeld geraakt. Als we bij je ouders kwamen, of zij bij ons, konden we over je praten en elkaars verdriet delen. Ondanks het intense verdriet dat je ouders nog steeds hebben, was er ook ruimte voor onze vreugde, hulp bij de voorbereidingen en steun bij het lange wachten. Wij weten niet wat beter is: een goede buur of een verre vriend. Maar een ding is zeker: Goede vrienden als buren zijn ontzettend waardevol!
2007-07-19   Nicole
En zo duikt Lucas ook ineens bij ons op. Een dag na terugkomen van de camping pakte Joris wat boeken uit de grote kast. Dat is nieuw, hij heeft zijn eigen boekjes ergens anders. Hij kan bij drie vakken met boeken, ruime keus dus. Hij pakt eerst drie stickerboeken en vervolgens klimt hij bij ons op de bank met het boek met foto's van Lucas, wat hij nooit eerder heeft gezien. Nog 2 dagen later: ik zit koffie te drinken bij Ikea. Joris speelt in de speelhoek met een jongetje van zo'n drie jaar met blonde krullen en donkere ogen, waarvan ik net dacht: h die lijkt op Lucas, sjonge, hoe vaak zullen Ronald en Mireille dat wel niet tegenkomen. Tot ik opschrik omdat zijn ouders hem roepen: Lucas, kom je? Tsja.
2007-07-18   Monique en Erwin
Om je ouders en Sophie te verrassen op de camping scheurden we over de A1 naar het oosten. We rijden daar nooit dus ons hart ging even sneller kloppen bij n van de parkeerplaatsen: Lucas gat.
2007-07-16   mama
Vorig jaar zijn we wezen kamperen op camping de Paal, samen met Liane, Frank, Lisa en Sanne. Ondanks de vele regen vond jij het geweldig! Elke ochtend je mooie legerlaarsjes aan, je regencape of groene fleecetrui en schuimen maar over het veldje. Van tent naar caravan, van speeltuintje naar tent. Je hebt zo verschrikkelijk genoten van die vakantie, het gezelschap en de dingen die we hebben gedaan. Nu zijn we weer aan het kamperen. Iedereen is weer mee, zelfs jouw laarsjes die Sophie nu gebruikt. En jij was toch ook mee. Natascha had voor alle kinderen een mooi t-shirt gemaakt, met op de achterkant jouw zonnetje. En we denken toch wel aan je!
2007-07-16   Diana
Gisteren hebben we bij je papa, mama, Sophie (en nog een heleboel andere vrienden en familie van jou) gebbqd op de camping. het was reuze-gezellig. Ik vond het wel raar dat jij er niet tussenliep: er waren fiks wat kinderen jonger dan jij, je was toch echt wel een van de oudsten... Maar nu toch steeds minder 'een van de oudsten'... Natascha had mooie shirts voor je zusje, haar vriendjes, vriendinnetje en nichtjes gemaakt, waar jij ook op staat.
2007-07-05   Esther
Drie dagen per week zie ik je mama op het werk Lucas. Het zijn de drie leukste dagen van de week! Elke dag dat ik je mama zie, zie ik de liefde voor jou en tegelijkertijd het verdriet en de pijn je te moeten missen in haar. Ondanks dit vreselijke gemis, doet ze het geweldig op het werk, niet alleen vakinhoudelijk maar ook als mens! Ik vind het heel knap dat ze er elke dag echt wat van probeert te maken, hoe moeilijk en zinloos het af en toe ook lijkt....Ik ben er trots op haar collega te mogen zijn.
2007-07-03   Opa
De groene kikker. Lieve Lucas. Afgelopen zaterdag hebben opa en oma op Sophie gepast en erg leuk gespeeld met elkaar. Iedere keer als wij bij jullie zijn ga ik wel even stilletjes naar jouw slaapkamer om even in gedachten bij jou te zijn. Dit keer viel mij de groene kikker bijzonder op,omdat ik net tevoren met Sophie had gepuzzeld en als er dan een puzzel klaar was schoof Sophie de puzzel al springend als een kikker over de vloer.Ook kregen we een mooie schilderij gemaakt door Sophie. Deze staat nu naast jou mooie schilderij. Lucas je bent en blijft ons kleine mannetje.
2007-06-29   Toos
Toen vorig jaar zomer Joliekes gele fiets (de banaan) al naar haar nieuwe kamer in Groningen was verhuisd, ging ze op onze reservefiets naar haar oppasadres. Ze vertelde dat Lucas over die gouden fiets altijd zei: Die vind ik zooo mooi! Ik was net in de tuinkamer bezig waar die fiets tijdelijk staat en moest hier weer even aan denken. Uit de keuken klonk plotseling het nummer van Robbie Williams - Somethin stupid- (I love you). Op dat moment was Lucas even hier.
2007-06-21   mama
Hallo lief mannetje, Vandaag hebben we de 2e verjaardag van je zusje gevierd. Jij hebt Sophie een mooie bloemenballon gegeven! Morgen gaan we de ballon nog even echt bekijken, want vandaag had Sophie het erg druk met kadootjes uitpakken.... En ondanks dat je vandaag geen taartje hebt gegeten, was je er wel bij hoor! Ik heb Sophie een foto gegeven van jou, zodat ze af en toe even tegen je kan praten!
2007-06-20   Mark
Lieve Lucas, gefeliciteerd met je zusje! Ik ga er vanuit dat je ergens, waar dan ook, meegeniet op haar verjaardag. Mark
2007-06-07   Marga F
Wij hoorden van Agnes van jullie site, wat gewldig mooi! De tranen kunnen we niet bedwingen, we hebben het niet eerder geweten anders hadden we uiteraard al veel eerder deze site bezocht.Toch willen we laten weten dat jullie regelmatig in onze gedachten zijn en wij vaak aan Lucas denken,we zijn hem echt niet vergeten en zullen hem ook nooit vergeten. Liefs Ton en Marga.
2007-06-05   Albert, Martine en Jesse
Sinds lange tijd kijk ik weer eens op de site. En wat ben ik blij met het extra zonnestraaltje. Jullie duiken regelmatig op in onze gedachten, maar los van het informeren bij Michiel, Natascha, Hugo en Patricia, doen we daar weinig mee. Dat komt mede doordat wij voor november ook de deur niet bij elkaar plat liepen en ons hoofd nu vol zit met precies het tegenovergestelde. Maar daarom vind ik het wel fijn om te kunnen lezen hoe het met jullie gaat. We denken aan jullie hoor!
2007-06-04   Dineke
Hallo, wat een leuk filmpje van Lucas die met Elmo danst. Fijn dat dit filmpje dan toch nog weer ergens boven water komt. Verdrietig en nog steeds ongeloofwaardig dat dit grappige jongetje er niet meer is om verder door het leven te dansen. Dit doet ons beseffen extra te genieten van de fijne, leuke, grappige momenten van je kids, ondanks dat het soms kleine "draakjes" kunnen zijn.
2007-05-28   Oma
Dag lieve Lucas. Vandaag is het de 2e Pinksterdag en hadden we een paar dagen vrij. Soms is dat fijn maar soms is het wat gemakkelijker om te vluchten in je werk.Dagen,weken,zelfs maanden zijn alweer voorbij gegaan zonder jouw lieve Lucas. De ene dag kunnen wij ook wel weer genieten van de mooie dingen in het leven maar soms valt het ons zwaar.We weten dat we verder moeten zonder jou maar dat is vaak nog heel moeilijk.Elke dag ben ik even bij je via de foto's of de filmpjes maar dat is zo anders.Lieve Lucas we missen je nog elke dag. Deze week was ik een paar dagen bij je mama en Sophie. We hebben toen ook veel over je gesproken en als ik bij jullie ben mis ik je nog extra.
2007-05-24   Toos
Hee klein mannetje, ik kom vrijwel elke dag even bij je langs. Als ik dan langs de fotos ga, kom ik er veel tegen waarin je precies dat kleine mannetje bent dat ik ruim een jaar geleden leerde kennen. Ik had zo graag willen meemaken hoe je groter werd en nog slimmer; en vraag me af hoe lang je me nog zou hebben begroet met dat enthousiaste: daar is mama Toos! Ik vind het wel fijn dat ik je hier nog zo vaak tegenkom in de verhaaltjes, de videos en de fotos. Bij je mama, papa en zusje voel ik me ook een beetje dichter bij jou. Ik heb je in mijn hart gesloten en ik mis je. Dag lieve Lucas!
2007-05-17   John
Hoi Lucas. Ik heb jou nooit ontmoet. Je zusje zag ik gisteren voor het eerst en je ouders ken ik ook. Je boft met zo'n stel mensen om je heen. Dankzij deze site ken ik je nu een heel klein beetje en ik vind het ontzettend jammer dat het daarbij moet blijven.
2007-05-10   Mark
Lieve Lucas, jouw vader en moeder zijn vorige week bij ons op visite geweest en zij gaven aan dat ze het zo fijn vinden dat er zoveel herinneringen aan jou worden gedeeld. Een paar dagen later vertelde jouw moeder dat ze een jongetje had zien spelen in de zandbak van de speeltuin. Dat deed me denken aan vorig jaar zomer, toen ik even bij jouw moeder thuis was om te werken. Jij speelde in de tuin en samen hebben we toen rondom de planten een soort van rivier gemaakt. Jij noemde de planten het \"kasteel\". Het is alweer bijna zes maanden geleden dat je zo plotseling werd weggerukt uit jouw liefdevolle omgeving. Gelukkig leef je nog in heel veel harten, en hebben jouw vader en moeder daar veel troost aan. Ik hoop dat iedereen zijn of haar herinneringen aan jou blijft delen!! Mark
2007-05-09   Monique en Erwin
Lieve Lucas, Vandaag is Mink alweer zeven weken oud. Je had hem vast grappig gevonden. We hebben een paar koosnaampjes voor hem. Daar zit ook bij: klein mannetje. Als we dat zeggen, fladdert er ook een ander klein mannetje door onze gedachten. Een mannetje met krullen en een gulle lach!
2007-05-03   Tom, Ben, Michiel en Natascha
Lucas is vandaag even bij ons \"op bezoek\" geweest. Ik vroeg vanavond aan Tom of hij leuk had gespeeld met de andere kindertjes. Ik bedoelde de kinderen op het kinderdagverblijf. \"Ja\", zei Tom, \"met Lucas.\". Ok, is er een nieuw kindje in de groep dat Lucas heet? \"Nee - van Sophie\". Hij was zeer zeker van zijn zaak. Doorvragen dus. Waar is Lucas dan? Met grote stelligheid vertelde Tom dat Lucas op de wipwap zat. Toen we samen gingen kijken of Lucas er nog was, was hij tot Tom\'s grote verbazing alweer verdwenen. Hij heeft beloofd Lucas de volgende keer een dikke knuffel van ons te geven. Tom komt eigenlijk nooit met zo maar een verhaaltje thuis. Natuurlijk staat er een foto van Lucas in de kamer, en natuurlijk heeft hij die foto van Lucas en Tom op de wip wel eens gezien. Maar de stelligheid van het verhaal en verbazing dat Lucas niet op de wip zat waren toch wel apart; ruim voldoende om Natas en mij even van ons stuk te brengen. In ieder geval leeft Lucas voor Tom nog volop, one way or the other. Nou ja, dit droevige en troostgevende momentje wilden we toch even delen.
2007-05-02   Monique
Lieve Lucas, Ik moest van de week al weer aan jou denken. Ik zat achter de computer en Tara lag op een deken te spelen. Tara vond het heel interessant wat ik deed. Ik zette haar op mijn schoot en toen bedacht ik mij opeeens dat ik toen wij bij jullie waren ik samen met jou achter de computer heb gezeten en de site van sesamstraat heb bekeken. Jij wist echt alles wat er op stond en klikte zo met de muis van het ene spel naar het andere. Tara en ik hebben de site samen ook bekeken. Groetjes Monique
2007-05-01   Opa
Vandaag. Lieve Lucas vandaag is het 1 mei. Ik ervaar deze dag als heel bijzonder. Oma was vandaag uit. Ik heb vanmorgen om 8.30 uur een partij getennist en ben daarna naar mijn werk gegaan waar ik een onverwachts fijn bezoek kreeg van jou Mamma met Sophie. Zij kwamen ons een mooie mand met bloemen brengen omdat Oma en Opa morgen 38 jaar getrouwd zijn. Sophie was erg onder de indruk van de werkplaats met al zijn machines en mensen want ze wou steeds bij mij op de arm weer naar de werkplaats kijken. Ook heb ik voor Sophie een mooie muts gevouwen van een tekening die ze zelf gemaakt heeft(dezelfde muts die jij ook had) met een boom vogels en appels. Wij weten dat die mand met bloemen ook van jou is want jij vond bloemen ook altijd erg mooi.
2007-04-29   Oma
Vanmorgen liep ik met Sophie naar de tennisbaan waar opa moest tennissen.Ik dacht toen meteen weer aan Lucas die ook met mij mee liep en meteen zag dat bij de politie de L van Lucas was en op het bordje van de gamog de M van mama.Ik werd daar erg verdrietig van.Lucas ik mis je op zulke momenten nog dubbel zo veel als anders.
2007-04-26   Monique Eeftink
Ik kijk en denk regelmatig aan jullie. Dat jullie het laatste zonnestraaltje gebruikt hebben om te laten weten hoe het met jullie gaat vindt ik fijn. Groetjes Monique
2007-04-24   Monique en Erwin
Afgelopen zaterdag was weer zo\'n dag dat we veel aan je dachten. Eerst gingen we naar de dierentuin. F wilde graag in de draaimolen. Ze liet zich op een stoere leeuw zetten, maar vond het toch te eng. Zo kwamen we in de gondel waar we ook met jou in hebben gezeten(je weet wel, die mooie foto van jou en F...) Je was weer even heel dichtbij. Er klonk vrolijke muziek en toch waren het stille rondjes. \'s Middags liepen we door het winkelcentrum waar de brandweer folders uitdeelde om nieuwe collega\'s te werven. Er stond een grote brandweerwagen. We keken naar binnen en er zat een klein jongetje in met mooie blonde krullen. We keken elkaar aan en dachten hetzelfde......
2007-04-12   Diana
Lieve Lucas, Vorige week hadden wij op school de Paasviering. Ik moest presenteren. Ik heb aan alle kinderen van de school gevraagd of ze willen denken aan iemand die er niet meer is, maar wel nog in hun hartje leeft. Jij leeft in mijn hart, Lucas. In die minuut stilte stond jij in mijn gedachten naast mij, hand in hand, met je mooie bos krullen, alle kinderen in de zaal aan te kijken. Liefs van Diana
2007-04-08   Liesbeth
Lieve Lucas, Ik heb je voor het eerst ontmoet bij mij thuis, toen je ongeveer drie maanden oud was, voorjaar 2004. Samen met de andere kindjes (Wouter, Stephan, Bowien, Mees, Nina, Mandy) en mama\'s van de zwangerschapsclub kwamen je met mama bij Thijs en mij op bezoek. Jij was de laatste van het hele stel die geboren werd. Wat hebben je mama en papa geduld moeten hebben en wat werden ze beloond met jou, schitterend mannetje! Ik herinner me dat je het die eerst clubmiddag niet altijd met je mama eens was en flink van je liet horen. Terecht, als je dorst hebt! Je mama heeft alle kindjes nop op de foto gezet, jullie lagen allemaal gezellig tegen elkaar aan op de bank. Wat waren jullie nog klein! Later spraken we ook eens af bij Fiona en Stephan, Carla en Mees en ook bij jou en mama thuis. Toen was Sophie inmiddels ook geboren en jullie waren verhuisd naar jullie heerlijke huis aan de Memphis waar je zo fijn kon spelen met Sophie. Dirk was er toen ook bij, broertje van Thijs en drie weken oud. De laatste keer dat alle kindjes erbij waren was april vorig jaar, ook weer bij ons thuis. Je speelde in de speelkamer van Thijs en rende heen en weer naar het terras, waar Sophie bij mama was. Zo uitgelaten, zo vrolijk, met je mooie krullen, je genoot met volle teugen van het leven! Zo herinner ik me je, zo wil ik je vasthouden, lief vriendje van ons! Thijs zwaait nog vaak naar je, hoog in de hemel, \'want Lucas kan ons zien, he mama, maar wij Lucas niet meer he\' ..... en dat, lief mannetje, blijft niet te verteren. Veel liefs, Liesbeth en Thijs, Jan Pieter en Dirk
2007-04-02   mama
Dag klein mannetje, We moesten ineens denken aan de dag van je crematie. Louis van de tafeltennis had jou een tafeltennisballetje gegeven en die lag bij je. Sophie zag dat balletje en pakte het van je weg. Ik vertelde haar dat dat balletje voor jou was en dat ze het terug moest geven aan je. Sophie gaf je het balletje terug en liep naar de speelgoedmand. Ze viste daar een klein, geel golfballetje uit en liep weer terug naar jou. Ze gaf jou het golfballetje en ging er vervolgens zelf vandoor met het tafeltennisballetje. We weten nog steeds niet welk balletje nou met je mee is gegaan, maar we denken niet dat je dat erg vindt......
2007-03-29   Jan & Nancy
Dag Lucas, Afgelopen zondag waren Sophie en je ouders bij ons op bezoek. Het was lekker weer dus voor het eerst sinds maanden gingen we weer naar buiten. Toen Sophie op de schommel stapte, wilde ze per se met haar gezicht naar de schutting. Dat is voor de omstanders minder leuk en voor een meisje dat met grote ogen de wereld in kijkt minder logisch. Blijkbaar hoor jij in de gedachten van Sophie aan de andere kant van het schuitje te zitten. Net als in die mooie zomer van 2006.
2007-03-22   mama
Lieve Lucas, Vanochtend heel vroeg, kwam je vriendinnetje F bij ons logeren. F ging in Sophie's bed omdat je zusje bij ons in bed lag. Ik had de deuren opengelaten dus F hoorde Sophie wakker worden. Sophie keek heel verbaasd toen ze: 'h, Sophietje' hoorde. Ik vroeg haar wie ze hoorde en Sophie antwoordde: 'hoor Qucas'. Ze is je niet vergeten hoor!
2007-03-20   Jolieke
Lieve Lucas, afgelopen weekend ben ik weer even bij jouw papa, mama en Sophie geweest. Ze hebben heel veel mooie fotos van jou door het hele huis opgehangen en ook een van de tekeningen die we in de zomer samen hebben gemaakt hangt er nog. Sophie kan nu net als jij Jojojojolieke! zeggen en ze weet ook al dat jij haar broer bent. Ze riep me zelfs door de hele straat achterna, zoals jij altijd deed. Ik kan nog steeds niet geloven dat jij nooit meer degene zal zijn die 'ciao bella' tegen me zegt... ik zal je nooit vergeten. Heel veel kusjes, Jolieke
2007-03-19   Monique
Hoi, ik hoorde dat jouw papa, mama, sophie, oma en opa op vakantie zijn geweest. Ik vindt het heel erg knap van jouw familie dat ze gegaan zijn. Het zou voor hun nooit meer hetzelfde kunnen zijn. Maar ik weet het zeker jij zult altijd bij hun zijn. In hun gedachten en in het hart. Hopelijk hebben ze het toch ondanks alles heel fijn gehad want dat hoop jij natuurlijk ook. Daag
2007-03-18   Majorie
Dag Lucas, vaak, heel vaak moet ik nog aan je denken. Niet dat ik je goed heb gekend, maar dan denk ik aan je onverwachte overlijden. Aan het verdriet dat je papa en mama, je zusje en je naast familie hebben dat ze hun zonnestraaltje moeten missen. Het zou niet moeten kunnen, denk ik dan, je was nog maar 2! Soms denk ik dan aan de laatste keer dat ik je heb gezien, vorig jaar zomer op de jaarlijkse Hanselmandag. Het was een mooie, warme dag en je had een bontgekleurde korte broek aan. Die viel me op, omdat ons ventje precies dezelfde broek heeft. Even later ging je op ontdekkingsreis in het weitje waar het volleybalnet hing. In het weitje stond ook een soort houten schutting, waar je enthousiast tegen op klom. Maar help! je durfde er in je eentje niet af te klimmen. Ik was het dichtst bij je in de buurt en je keek me met je donkere ogen aan. Help me weer veilig op de grond, leken ze te zeggen. Ik tilde je op, zette je weer veilig op de grond, waarna een glimlachje doorbrak en je snel weer naar je mama liep. Op zich een onbetekenend voorval, maar nu toch bijzonder, want mijn laatste herinnering aan jou... Dag Lucas!
2007-03-18   Gerben
Lieve Lucas, net heb ik een filmpje van je gezien waar je met je papa op de bank aan het spelen bent en je mama jullie aan het filmen is. Wat hebben jullie samen een plezier! Wat een mooie herinnering. Eigenlijk had je zelf deze fimpjes moeten kunnen terugzien als je zelf ouder was. Het is nog steeds niet te bevatten wat er gebeurd is. Lucas, ik wil jou niet vergeten. Het is fijn dat deze website helpt de herinnering aan jou zo levend te houden.
2007-03-18   Oma en opa.
Afgelopen week waren we in Oostenrijk.Jij lieve Lucas was de hele week een beetje bij ons. In onze gedachten,herinneringen en de verhaaltjes over jou. Ook als we Sophie zagen dwalen over een terras leek ze wel een beetje op jou. Bij een plaatje van Robby Williams dat gedraaid werd dachten we allemaal alleen aan jou. Ondanks alles was het goed dat we zijn gegaan. Het was heel anders dan we hadden gewild maar we weten dat het niet meer anders wordt.Jij blijft voor altijd bij ons als ons allerliefste kleine mannetje.
2007-03-14   Monique
In januari van dit jaar waren we op een avond even koffie drinken bij je moeder. We hebben gepraat over dat je vaak nog even langs lijkt te komen. Ook bij je vriendjes en vriendinnetjes. Dat geeft toch een fijn gevoel. De volgende ochtend was ik alleen thuis. Ik zat aan tafel en ineens ging de speelgoedstofzuiger van F aan (waar jij,Lucas ook vaker mee speelde). Hij maakte een heel ander geluid dan normaal, als een soort startmotor. Iedereen mag denken wat hij wil maar ik kreeg een grote glimlach op mijn gezicht van deze knipoog van jou!
2007-03-05   Nicole
het is zondagavond. tijd om te bedenken hoe leuk afgelopen weekend was. En daar ben je weer. Onvermijdelijk. Snow Patrol klinkt uit de cd-speler en ik zit aan de keukentafel met een glas rode wijn. Ik kijk naar de stoel naast me en zie je zo weer zitten. Op je knien. Daar zt je gewoon. cht. nog niet zo lang geleden. Rechtop, met zon open blik en grote ogen. De muziek doet er nog een schepje bovenop. All this feels strange and untrue And I wont waste a minute without you I want so much to open your eyes Cause I need you to look into mine Tell me that youll open your eyes, Tell me that youll open your eyes, Als ik je ooit in de vingers krijg Lucas Wanink, dan zal ik je (op zijn minst) eens even vragen waarom je zo vroeg bent weg gegaan.
2007-03-04   Esther
Lieve Lucas, ik ben een "nieuwe" collega van je mama. De eerste dag op kantoor kreeg ik direct een mooie foto van jou en je zusje te zien op de screensaver en heb ik uitgebreid gehoord dat jij die zondag een geweldige dag bij de brandweer hebt beleefd. Twee dagen daarna kregen wij het vreselijke bericht dat jij was overleden. Ik heb je helaas nooit echt mee mogen maken, maar door de verhalen van je mama en deze mooie website weet ik hoe geweldig ventje je was! Je mama is weer een beetje begonnen met werken en dat vinden wij collega's heel erg fijn. We zullen goed op haar passen hoor en zullen er voor haar zijn als ze het moeilijk heeft. Zij is heel trots op jou en wij zijn dat op haar. Esther
2007-03-02   Mark-Jan van den Biggelaar
Ik ben een zakelijke relatie van Opa Hanselman en hij heeft me deze web-site adres gegeven om jullie mannetje te zien. Ik ben zeer aangeslagen met jullie gemis en verdriet van zo'n mooi en eerlijk mannetje heel veel sterke
2007-03-02   Marga
Lieve Lucas Zoals wel vaker ging ik vanmiddag naar de site. Ik heb alle zonnestraaltejs gezien en beluisterd maar bij jou afscheid zette ik het geluid af.. ...Vanmiddag heb ik geluisterd.Wat een mooi warm afscheid , maar ook confronterend! Wat was jij een levendig en innemend manneke! Wat zullen ze jou missen en wat zal het stil zijn zonder jou. Maar het is zoals jou opa schreef:Jij hebt intens genoten van al jou lieve familie en vriendjes en zij van jou. Wat wreed dat dit nu alleen maar herinneringen mogen zijn, maar fijn dat het zulke fijne herinneringen mogen zijn. dag Lucas
2007-02-25   Nancy
Vanochtend waren je mamma en zusje bij mij op de thee. Hoewel het erg gezellig was, zo meisjes onder elkaar, besefte ik wel dat ik je zo ontzettend mis. Ik had je zo graag samen met Sophie en ons klein mannetje of meisje zien spelen....
2007-02-25   Opa
Mijn wandeling. Wij zijn nu ruim 3 maanden verder na het verlies van Lucas en ik kan nu pas iets schrijven over mijn wandeling.Op de avond van 20 november voelde ik mij zo verdrietig en ongelukkig dat ik in mijn eentje een wandeling heb gemaakt. Na wat omzwervingen kwam ik op de Hof der Reflectie en ben daar op een bankje bij de speeltoestellen gaan zitten.Mijn hoof was totaal in de war van verdriet en ongeloof dat het echt waar was. Tegelijkertijd dacht ik terug aan die mooie tijd hier op nr. 18. De geboorte van Lucas, de babytijd,zelf kunnen zitten, staan en lopen.Van zijn eerste woordjes tot de zinnen die Lucas al maakte en niet te vergeten hoe heerlijk Agnes en ik daar met Lucas hebben gewandeld en gespeeld.Na misschien wel een half uur heb ik mij vermand,de tranen gedroogd en ben terug gegaan wetend dat het verdriet nooit over zal gaan,maar toch heel dankbaar dat wij zo intens van ons mannetje hebben genoten en hij ook van ons.
2007-02-24   Natascha
Jouw papa had een tijdje een leen-Renault Laguna van de garage bestickerd met de letters LAGUNA. Van jouw mama hoorde ik dat je al die letters al kon spellen en kon gebruiken als eerste letter van namen. Ik hoopte natuurlijk dat de N van Natascha was, maar ik bleek het onderspit te delven van Nancy. Niet getreurd dacht ik, dat gaan we helemaal met jou regelen op wintersport. Wintersport staat voor de deur, maar jij bent er niet bij. We hebben niet de tijd gekregen om elkaar te herontdekken en samen plezier te maken in de sneeuw. Lieve Lucas, wat mis ik je en wat zal ik je missen daar in die sneeuw !
2007-02-23   Lisette
Lieve Lucas, Er zijn geen woorden voor..... Hoe bijzonder het is: dat je als klein mannetje bij zoveel grote mensen een nog veel groter verdriet hebt veroorzaakt, dat je als zo'n klein mannetje bij zoveel grote mensen een nog grotere plek in hun hart kunt veroveren, en dat je als zo'n klein mannetje zo'n grote indruk kunt achterlaten... hoe bijzonder kun je zijn? Naarmate het langer duurt is het des te moeilijker te beseffen dat je echt niet meer terug komt, ik heb er geen woorden voor! Dag klein mannetje. Knuffel: Udo, Lisette en Reesa
2007-02-20   Margreet Bouwman
Ik ken jullie niet, maar ik vind het een indrukwekkend monument voor jullie kleine mannetje. Vrede en alle goeds gewenst. groet uit Lichtenvoorde, Margreet
2007-02-20   Dineke
Het is al weer een jaar geleden dat we samen in Oostenrijk genoten van een heerlijke vakantie in de sneeuw. Jij speelde lekker met Lars buiten in de sneeuw of op de schommel. Annefloor bemoeide zich er af en toe ook even mee en Sophie keek rustig toe vanuit de buggy. 's avonds bij het eten in het restaurent konden jullie lekker samen de boel op stelten zetten en hard rondjes rennen langs alle tafeltjes. Omdat we dit jaar niet zijn gegaan wil Lars graag kijken naar de film van vorig jaar in de sneeuw en ziet jou daar ook op natuurlijk. Ik was met Lucas in de sneeuw he, zegt hij dan. Wanneer we weer eens in Niederau zullen zijn, zal onze gedachte zeker ook naar jou, papa, mama en Sophie uitgaan.
2007-02-19   mama Toos
Elke keer als ik na de koffie bij Mireille de straat uitfiets moet ik weer denken aan die keer dat Jolieke en Lucas me uitzwaaiden. Lucas riep, zoals hij dat altijd bij Jolieke deed: Ciao bella, ciao bella ! De hele straat uit en tot ik de hoek om was bleef hij roepen: Ciao bella! Ciao bella! Ik moest zo lachen, ik werd nageroepen door een mooie jongen. Als ik nu de straat uitfiets lijkt het net alsof de echo is blijven hangen.
2007-02-14   Oma en opa
Vandaag zijn we een kwart jaar verder na het verlies van Lucas.Ik heb al vaker gelezen dat het zo snel lijkt dat het leven gewoon doorgaat. Gewoon vind ik een groot woord, maar ook wij hebben het werk weer opgepakt en proberen soms weer wat leuke dingen te doen. Wij willen er zijn voor je papa mama en Sophie. Wij praten samen veel over jou kijken fotos filmpjes en luisteren naar het afscheid. Iedere dag willen we toch even samen met je zijn. Lucas opa en oma missen je verschrikkelijk.
2007-02-12   Marga
Lieve Lucas, Ik ken jou eigenlijk alleen maar uit trotse verhalen. Verhalen van een trotse opa en oma die genieten van hun kleinzoon. Genietend van dat slimme mannetje. Nu zie ik een van die verhalen terug op video. Namelijk dat jij opa meehelpt met het betegelen van de tuin. De prachtige fotos en videos op de site die jou vader gemaakt heeft bevestigen mij, dat jij een hl bijzonder manneke bent. Een manneke die heel veel harten heeft veroverd in jou kortstondige leven en die een hele grote leegte achterlaat. Lucas, ik ben blij dat ik op deze wijze nog een zonnestraaltje van je mee pik en bij de vergeet-mij-nietjes in mijn tuin denk ik ongetwijfeld ook aan jou. Marga
2007-02-12   Karin
Hallo lieve Lucas, Verdrietig vind ik het, dat ik je in de afgelopen weken pas heb leren kennen. Nog verdrietiger vind ik het dat het via deze prachtige site ging. Dat had ik zo graag anders gewild. Ik heb mijn tijd genomen, en genoten van je filmpjes, liedjes en verhaaltjes. Ik heb thuis geen internet, maar s morgens ben ik een half uurtje alleen op kantoor en dan ging ik eerst even naar je site. Vanmorgen ben ik bij je afscheid aangekomen... Die wilde ik eerst nog niet zien, denk ik. Die luxe hadden jij, Sophie, jouw papa en mama en al jouw andere vriendjes en vriendinnetjes niet.... En dat maakt het leven hier af en toe heel erg moeilijk te begrijpen. Jij bent "verhuisd", lieve Lucas. Misschien woon je nu wel in sesamstraat... Ik hoop het. Iedereen mist je hier, lieve Lucas. Ik ook, want nu heb ik het gevoel dat ik je wel een beetje ken. Graag kom ik in de toekomst bij je op bezoek, en dan hoop ik dat je met mij ook even zo gezellig wilt kletsen, zodat we elkaar beter leren kennen. Dat lijkt me erg leuk, want ik ben er wel acher gekomen dat jij een heel bijzonder, lief en wijs klein mannetje bent. Dag lieve Lucas, tot ziens. In sesamstraat. Ok?
2007-02-08   Mark
Het gewone leven lijkt al zo snel weer door te gaan. Ik denk nog vaak aan jou, jouw vader en jouw moeder, hoe enorm hard het moet zijn. Als ik ooit een wens mag doen die echt uitkomt, dan ben jij weer terug bij ze.
2007-02-06   Monique
ik kijk heel vaak naar deze site en sta dan stil bij wat er gebeurd is. Ik kan het soms nog steeds niet geloven. Lucas heeft een heel bijzonder plekje in mijn hart. Deze site, de woorden, de herinnering alles raakt mij enorm en dan wordt opeens heel verdrietig. Soms als ik naar Tara kijk dan denk ik het is allemaal ook niet eerlijk. Wat had ik graag gewild dat Tara Lucas leerde kennen........ Wij missen jou, een dikke kus.
2007-02-02   Angela ook namens xander en ka
Vaak kijk ik naar je site in de late uurtjes of samen met kaj. "Waarom huilt lucas?", vraagt kaj. "Wil je nog iets tegen lucas zeggen ?" vraag ik. "lucas kan niet praten". Ik ben even stil. Kaj legt uit dat plaatjes niet kunnen praten. "Hier leeft lucas". "Lucas woont heel ver weg en daar is ie dood". Zegt Kaj. Kaj en ik zijn sinds jij er niet meer bent op onze eigen manier veel bezig met jouw dood. Je papa heeft 2 meerterwerkjes gemaakt, deze site en jouw fotoboek. Ontroerend mooi vind ik wat je papa over je mama zegt, dat ze jou van begin tot het einde gedragen heeft. Kaj is fan van je hocus-pocus flimpje met de opa's, al zou je moeder mij niet geloven na jullie kado op kaj zijn verjaardag. Toch pakt kaj vaak de toverdoos en doet de schuimpjes in de beker. Hocus-pocus maar de schuimpjes blijven erin???? Om te kunnen toveren moet je ook wijs en grijs zijn! liefie, je bent een tegenpool van Sophie en Kaj. Je rustige, vrolijke, geinterreseerde, lieve, intense persoontje mis ik. Niet te vergeten de kus die ik altijd van je kreeg. Van Sophie moet ik hem stiekem stelen als ze het niet door heeft. Je papa, mama en Sophie waren zondag op kaj's verjaardag. Ik weet dat je ouders dapper zijn maar ik weet ook dat ze verdriet hebben .......... en dat kan ook niet anders ...... daar word ik stil van. Het wordt extra versterkt door bijv. Kaj zijn verjaardag, de eerste dag naar de basisschool .............. ik denk alleen maar: "het is oneerlijk !!!" Lucas er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan jou en je papa, mama en sophie denk! Een dikke knuffel van ons allen aan jullie.
2007-01-31   Didier
Lieve Lucas, We hebben je veel te laat ontmoet. We leren je nu kennen door foto, video en verhalen. En beseffen nu ook dat we veel meer van het nu moeten genieten. We bewonderen jouw papa en mama, hoe ze door weten te gaan. Ook al kenden we je nog niet echt, we missen je...
2007-01-31   natascha en Tom
Heel regelmatig kijken we samen even naar jouw site. Tom wil telkens weer de filmpjes zien. Ook in een bepaald filmpje van de teletubbies meent hij altijd Lucas te zien (lijkt ook wel een beetje) en dan roept hij hard LUCAS! Tom is nog te klein om te snappen wat er is gebeurd, maar we zullen er zeker voor zorgen dat ook hij jou nooit vergeet...
2007-01-28   Diana
Ik kan het maar niet geloven dat je er niet meer bent Lucas... Elke keer als ik je site bekijk ben je weer zo dichtbij!
2007-01-28   oma
Afgelopen week waren we weer in Amersfoort Ik kreeg van Ronald een prachtig boek door hem zelf gemaakt en fotolijsten met fotos dat we samen naar de dierentuin gingen en dat Lucas zijn kleine nichtje Reesa vasthoudt Heel mooi allemaal maar het allerliefste zou ik willen net als iedereen dat je nog bij ons was mijn kleine lieve Lucas.
2007-01-28   Leo en Diny v.d. Linden
Ook wij hebben jullie kleine mannetje nog mogen leren kennen, bij Nancy en Jan in het nieuwe huis, Hij heeft bij ons ook een onvergetelijke indruk achter gelaten...
2007-01-26   Nicole
26-01-2007 Afgelopen zondag vierden we Joris zijn verjaardag. 2. Zo oud was jij ook. 2, bijna 3. Wat is nou 2. 2 is veel en eigenlijk ook niet. Genoeg om een hele grote plek te krijgen binnen een gezin. Supersterk verbonden te zijn met elkaar, via een onzichtbaar lijntje. Genoeg om je ouders vaak versteld te doen staan van wat je al kunt. Genoeg om veel plannen te hebben voor wat je samen gaat doen, wat je gaaf zult vinden en wat niet. Dan is 2 nog zo weinig. Vorig jaar was je dr ook met Joris zijn verjaardag, staat op vrijwel elke foto met je neus op kados die worden uitgepakt. Nu niet. Dat klopt niet. Kindjes met chips en speelgoed. 19 waren er geloof ik. Maar toch te weinig.
2007-01-25   Yvonne
Lieve Lucas, Ook al hebben wij elkaar veel te laat ontmoet, je hebt op ons een onvergetelijke indruk achtergelaten. Je papa en mama hebben ons laten zien hoe bijzonder je bent en deze site benadrukt dat alleen maar. Fijn dat we een kijkje bij je kunnen nemen! Dat zullen we ook regelmatig blijven doen. Yvonne
2007-01-23   oma
Afgelopen zondag 21-01 was mijn verjaardag. Door omstandigheden konden jouw papa en mama en Sophie ook niet komen. Lucas wat heb ik je gemist die dag,nog meer dan andere dagen. Ook mijn verjaardag zal nooit meer hetzelfde zijn.
2007-01-13   mama Toos
Het ligt niet in de lengte of zwaarte van tijd of iets je lief en dierbaar is Het ligt in de diepte van het verlangen, in de liefde waarmee je lief hebt. In de liefde ligt het verdriet als je verliest. En je huilt omdat in je tranen je liefde ligt. Jij raakte mijn ziel en ik die van jou nu zijn wij voor altijd met elkaar verbonden
2007-01-13   Opa
Toen jij in ons leven kwam was ik de gelukkiste opa van de wereld en altijd net zo blij en vrolijk als Lucas.Nu heb ik net zo veel(of veel meer) verdriet als jij op de foto.
2007-01-12   Oma
Jullie denken elke minuut aan Lucas.Hierin staan jullie niet alleen.Als ik slapen ga en als ik wakker word is mijn eerste gedachte mijn kleine lieve mannetje.Dat zal nooit veranderen.
2007-01-12   Jan
Dag, een mooie plek om de herinnering aan Lucas levend te houden. Ik zal niet vergeten hoe bijzonder hij was.
2007-01-11   Papa
Hallo, dit is het gastenboek van kleinmannetje.nl